Karjaa-Pohjan ruotsinkielinen seurakunta perustettiin vuonna 2015. Tällöin aiemmin itsenäiset Karjaan ruotsinkielinen seurakunta ja Pohjan ruotsinkielinen seurakunta yhdistyivät. Samalla muodostettiin myös Raaseporin suomalainen seurakunta, johon kuuluvat aiemmat Karjaan, Pohjan ja Tammisaaren suomenkieliset seurakunnat. Nyt koko Raaseporin alueella on kolme evankelis-luterilaista seurakuntaa, jotka yhdessä muodostavat Raaseporin seurakuntayhtymän. Näma kolme seurakuntaa ovat Karjaa-Pohjan ja Tammisaaren alueen ruotsinkieliset seurakunnat, sekä Raaseporin suomalainen seurakunta.

Karjaa-Pohjan ruotsinkielinen seurakunta toteuttaa kirkon perustehtävää alueen ruotsinkielisten asukkaiden parissa. Mikäli asiasi koskee Raaseporin suomalaisen seurakunnan toimintaa klikkaa tästä.