Söndag 25.8.2019 kl.18 i S:taKatarina kyrka, Karis

Från Bach till Benny med vokalensemblen Bachspeglarna

Vokalensemblen Bachspeglarna bjuder på en konsert ”Från Bach till Benny” vilket beskriver hur förutsättningslöst ensemblen möter musiken. Med fötterna stadigt förankrade i barockens interpretation gör Bachspeglarna  sin egen tolkning på även dagens musik. På kvällens repertoar blandas Bach med popmusik, orgelstycken tolkas sjungandes och musikalsånger får sällskap av afroamerikanska spirituals.  Med ryms även lite nordisk folkmusik så Bachspeglarna  utlovar en mångsidig och lyssnarvänlig konsert.

Vokalensemblen Bachspeglarna började sin verksamhet våren 2000 och ensemblen består av tio sångare som är bosatta i Blekinge i södra Sverige och flera av sångarna är verksamma som kyrkomusiker. Bachspeglarna har flera projekt bakom sig, bl a samarbete med den danska barockorkestern Ensemble Zimmermann vilket resulterade i tre barockkonserter i Danmark våren 2005. Körens två huvudinriktningar är barockmusik (därav namnet Bachspeglarna!) och körsång a cappella. Hösten 2007 gjorde vokalensemblen sitt första besök i Tyskland i Bachs fotspår med framträdanden i Leipzig med omnejd. Bachspeglarna har gjort även två konsertresor (2011 & 2015) till den amerikanska svenskbygden kring Minneapolis/St. Paul i Minnesota. Musikalisk ledare för Bachspeglarna är sedan starten Staffan Sundås, organist i Svenska kyrkan Karlskrona.

Fritt inträde. Program 10 €

Söndag 20.10.2019 kl.18 i S:ta Katarina kyrka, Karis

Bach för soloviolin

Kreeta-Julia Heikkilä spelar verk för soloviolin av Johann Sebastian Bach.

Fritt inträde. Program 10 €.