Kapellvandring i Ekelunds fotspår tillsammans med Eva Ekelund

Kapellvandring i Ekelunds fotspår tillsammans med Eva Ekelund - en guidad tur

Tid: tisdag 4.10.2022 kl. 17.00 -20.00
Start: Karis församlingshem, adress: Centralgatan 23, Karis

Under vandringen bekantar vi oss med Hilding Ekelunds arkitektur och hans inverkan på stadsplaneringen i Karis. Eva-Maria Lindström är vår guide och hon personifierar Hildings fru, Eva Kuhlefelt-Ekelund som kommer med tåget från Helsingfors på besök till Karis. Både Eva och speciellt Hilding tillbringade mycket tid i Karis med att formge och designa.

Eva Kuhlefelt-Ekelund startar från huvudstaden en oktober-eftermiddag något tag i mitten på 1900-talet men hur skall hon ta sig till Karis av 2022??

Samling vid Karis församlingshem, härifrån går vi till S:t Olofs kapell. Vandringen fortsätter till Lärkkulla stiftsgård och på vägen bekantar vi oss med Hilding Ekelunds arkitektur i Karis. Från Lärkkulla vandrar vi tillbaka till Karis församlingshem. Vandringen är totalt ca. 3-4 km. Vi avslutar guidningen med te och smörgås i Karis församlingshem.
Ingen avgift.
Välkommen med! Anmäl dig senast 27.9 till pastorskansliet tfn 019 279 3000 (öppet må-to kl. 9-13) eller per e-post karis-pojo.forsamling@evl.fi, meddela om eventuella allergier.

• Unga Unga
  • Vuxna Vuxna